Bijeenkomsten & activiteiten

Bijeenkomsten & activiteiten van de Vogelwerkgroep

Los van de activiteiten van de werkgroepen, die in het teken staan van de bescherming van vogels en het verzorgen van een cursus vogels kijken, heeft Vogelwerkgroep Nederweert ook een aantal bijeenkomsten en activiteiten voor haar eigen leden.

Ledenvergaderingen

Ongeveer vijfmaal per jaar worden in zaal Le Winne te Nederweert ledenbijeenkomsten georganiseerd. Aanvang 19.45 uur en einde 22.00 uur.

In een ontspannen sfeer komen diverse onderwerpen aan de orde. Meestal duurt een vergadering ongeveer een uur.
Hierna is het vaak de beurt aan een spreker om een uiteenzetting te geven over een onderwerp dat met vogels of een bepaalde biotoop te maken heeft.

Excursies

Door de vogelwerkgroep worden regelmatig excursies georganiseerd voor de leden. Dit kunnen excursies zijn naar vogelrijke gebieden in het land, of een interessante vogellocatie in de omgeving.

Familiedag

Eens in de drie jaar wordt een familiedag georganiseerd. In een natuurgebied in Nederweert wordt vrijwilligerswerk uitgevoerd of andere activiteiten georganiseerd zoals een fietstocht of wandeling. Op deze dag worden leden en familieleden uitgenodigd. Er worden diverse activiteiten georganiseerd die worden afgestemd op de verschillende leeftijdscategorie√ęn. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Overige activiteiten

Daarnaast heeft elk lid de mogelijkheid om een activiteit te organiseren voor de leden. Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld een ‘Big day Nederweert’ een fietstocht/wandeling of een Koningsdagtelling.