Vrijwilligerswerk in het Weerterbos met scouting Nederweert

Vrijwilligerswerk in het Weerterbos met scouting Nederweert

[20-mrt-2024] Op zaterdag 14 maart was het weer zover, de jaarlijkse werkdag in het Weerterbos samen met de scouting Nederweert. Het was opnieuw een geweldige en gezellige ochtend, met mooi weer en super enthousiaste scouts.

De kinderen kregen eerst een instructie zodat veilig gewerkt kon worden. Daarna werden de mouwen opgestroopt en werd de heide ‘bestormd’. De ‘kleintjes’ gingen met kleine zagen en takkenscharen aan de slag, de ‘oudere’ jeugd werkte zich in het zweet door de grotere bomen aan te pakken. Als een boom op het punt stond om te vallen werd dit ingeluid met de kreet ‘van onderen’ . De boomstammen werden vervolgens in stukken gezaagd en met een kar afgevoerd; prima hout voor bij een gezellig kampvuur.

Door de inzet van circa negentig kinderen en begeleiders blijft het heideterrein een open gebied met de bijzondere natuur die daar bij hoort. Bedankt scouting Nederweert, tot volgend jaar.

Lees hier het verslag in pdf.

Foto 1: eerst een werkinstructie en daarna met het gereedschap aan de slag (foto scouting Nederweert)
Foto 2: ook de allerkleinsten kregen een lesje veilig werken (foto scouting Nederweert)
Foto 3: op weg naar de werkplek (foto scouting Nederweert)
Foto 4: ‘vele’ handen maken licht werk? (foto scouting Nederweert)
Foto 5: In augustus staat de heide prachtig in bloei. Samen met scouting Nederweert zorgt de vereniging ervoor dat deze bijzondere natuur voor Nederweert behouden blijft (Maarheezerveld, 7 augustus 2021. Foto: Thijs Loven)