De grutto, koning van de weide: een lezing door natuurfotograaf Otto Plantema

De grutto, koning van de weide: een lezing door natuurfotograaf Otto Plantema

Otto Plantema, een bekende natuurfotograaf uit Nederweert, zal op 9 mei 2023 bij Bibliocenter Nederweert een lezing geven over de grutto, onze nationale vogel. Plantema zal de verschillende soorten grutto’s bespreken en inzoomen op hun bijzondere balts, nestrituelen en het opgroeien van de kuikens.

Naast het bespreken van de levenscyclus van de grutto zal Otto Plantema ook de zorgen benoemen over de afname van het aantal grutto’s in Nederland, veroorzaakt door de intensivering van de landbouw en meer predatoren. Hij zal tevens kansrijke strategieën toelichten om het tij te keren in Nederland. Plantema eindigt de lezing met een selectie van de mooiste en karakteristieke weidevogel- en gruttolocaties in Nederland, inclusief Nederweert.

Foto: Otto Plantema

Otto Plantema
Otto Plantema is een gepassioneerde vogelliefhebber en heeft vele fotoreizen gemaakt om albatrossen, pinguïns en grutto’s te fotograferen. Zijn foto’s zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften en hij heeft reeds twee boeken over pinguïns en albatrossen op zijn naam staan. Samen met Astrid Kant, en met medewerking van de Universiteit Groningen, heeft hij een prachtig boek gemaakt over de grutto. Dit boek is te koop voor 18 euro tijdens de pauze van de lezing of te leen bij Bibliocenter.

Aanmelden
De lezing zal plaatsvinden op 9 mei 2023 om 19:30 uur bij Bibliocenter Nederweert. Kaartjes kunnen worden gekocht via www.bibliocenter.nl/activiteiten.

Voor meer informatie:
Bep Bocken, specialist programmering Bibliocenter, tel. 088-2432000, b.bocken@bibliocenter.nl.

Foto: Otto Plantema